tisdag 19 november 2013

En ny tid, ett annat liv

Det har inte varit ett ett lätt beslut att säga upp sig från ett fast jobb och flytta till en osäker framtid, hur mycket hjärtat än skrikit "JOOOO, bara GÖR det!". Räkningar och lån ska betalas, man ska äta och kaffe, detta livselixir, kan man inte odla själv i kalla Sverige (även om Gotland ju faktiskt är växtzon 1).

Men nu, när jag väl bestämt mig, börjar tankegångarna plötsligt snurra i helt andra banor. Kanske måste man inte ha ett nio-till-fem-jobb och vara fast i ekorrhjulet? Kanske är det nu, precis nu, det är dags att förverkliga alla de där drömmarna jag gått omkring och närt i alla år men alltid avfärdat som orealistiska? Kanske är det precis det som är poängen?

Nu, dagen efter att jag inte bara fattat beslutet utan även meddelat chefen, har tankarna börjat snurra i helt andra banor. Kanske skulle det funka att köra Bosarves Bedårande på heltid, både som fysisk butik och webbutik? Tekalendrarna blev ju en succé, och jag har några andra små idéer som kanske går att utveckla på samma sätt. Blåsa liv i bloggen igen som fått lida när det varit tungt och oinspirerande att vara borta från mitt älskade Bosarve.

En annan dröm är att odla stora delar av vår egen mat och att ha några höns och kanske ett par grisar. Dessutom har jag ju en fantastisk idé på en julkalender (tänk SVT) som jag börjat på men liksom aldrig fått ro att verkligen skriva.

Kanske är det dags att kliva ur ekorrhjulet nu? Lära sig ett helt annat sätt att leva, som inte ger lika mycket inkomster men som å andra sidan inte heller medför lika stora utgifter? Och som är betydligt mycket mer hälsosamt, både för kropp och själ. Baka sitt eget bröd så man vet vad man petar i sig, odla sina egna grönsaker och lära sig att ta hand om dem bättre så man kan njuta av dem hela året, renovera gamla möbler i stället för att köpa nya och klä sig i vintage (second hand låter så trist) från topp till tå.

Helt enkelt: Jag vill bli en korsning mellan River Cottage's Hugh Fearnley-Whittingstall och Underbara Clara. Det kommer ju inte som någon nyhet för mina återkommande läsare, men kanske är det nu helt enkelt dags att sluta drömma om det och faktiskt GÖRA det?

3 kommentarer:

  1. Kul, vi vill ha egna höns, får och grisar helst. ;) Höns är ett måste! Det andra kan jag möjligtvis leva utan, men helst inte, i ett framtida hus. Krävs ju tyvärr lite mark för de senare djuren. Hur mycket mark har ni till ert hus? =) Vi har sett ett par hus som vi skulle vilja kika på som faktiskt inte ligger så avlägset från er ser jag nu. Tyvärr har vi inte möjlighet att bara sticka till Gotland härifrån fastlandet för att kolla på husen, om de är något att ha eller om det är för mycket att göra för oss som inte är särskilt kunniga renoveringsmässigt, så vi får väl se om husen ligger kvar om några månader när det kanske låter sig göras... Spännande "världen är så liten"-fenomen om vi blir typ grannar. ;)

    SvaraRadera