måndag 8 juli 2013

Sashimi Bosarve-style

Efter en trevlig kväll hos mamman och styvpappan igår inhandlades två papperskassar fynd på Kupan i Slite. De har halva priset på det mesta utom kläder och böcker, så det blev stor utdelning på pengarna.

På väg hem lånade vi en häftpistol av pappan och köpte byggplast, så i morgon ska vi märka upp och plocka ur fönstren i bryggarhuset.

Dessutom fyndade vi lättrökt lax i vår eminenta lokala ICA-affär Malmahallen, så idag serveras sashimi på Bosarve-vis.

Supersmarrigt och busenkelt, som alltid på Bosarve!

Gör så här (fyra normalportioner, två för sushiälskare):

Skölj 2,5 dl vanligt grötris (det funkar precis samma som sushi ris, men kostar en bråkdel) ordentligt, och koka i fem dl vatten. Låt vila under lock tills det svalnat något.

Koka under tiden långsamt upp en flaska (150 cl) risvinäger med en knapp dl socker och två teskedar salt. Låt svalna. När riset är ljummet och vinägerblandningen (en enkel variant av japanernas sushi-su) svalnat rör man ner ungefär en dl av blandningen i riset, helst i en glasskål. Först faller riset isär, men efter en stund fäster det ihop igen.

Servera med lättrökt lax i tunna tunna skivor, avokado i smala klyftor, gurkstavar, crabfish, morot och rättika hyvlad med osthyvel och inlagd ingefära (gari).

Doppa i soja med wasabi, precis som sushi. Enkelt och smaskigt!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar