tisdag 4 juni 2013

Sanningen om offentlig sektor - från insidan

Jag har, efter största delen av mitt yrkesliv i offentlig sektor, bestämt mig för att ta bladet från munnen och avslöja Offentlig Sektors Stora Hemligheter. Det är verkligen på tiden att någon vågar bryta tystnaden.

Offentlig sektor har i hundratals år gett sken av att vara i samhällets tjänst. Vi lurar er att tro att vi finns för att ta hans om er när ni behöver hjälp eller är sjuka, att utbilda era barn och er vuxna, att städa era parker, planera er trafik och era städer så att inte kaos uppstår, bygga spårtrafik för att underlätta för er och värna om miljön, ta vara på vårt färskvatten, passa era barn när ni arbetar och släcka era bränder. Men så är det ju egentligen inte.

Precis som ni så länge misstänkt är vi, många hundratusentals anställda, i offentlig sektor egentligen här av en annan anledning: För att jävlas med er. Staten investerar årligen många miljarder kronor i detta uppdrag för att ni ska veta er plats.

Vi är här för att förvirra och förleda, förpesta och fördärva, förtrycka och förnedra.

Detta är naturligtvis en enorm apparat som kräver massor av planering och engagemang, därför tvingas jag dela upp förfarandet i flera delar. Idag får ni, förutom avslöjandet i sig, ta del av själva värvandet av personal för detta.

Man skulle kunna tro, och det är ju förstås precis det staten vill, att man bara kan söka de här jobben hur som helst. Annonserna finns ute i ska möjliga medier och ser ut att rikta sig till vem som helst. Men tänk efter: Var annonseras de flesta? Jo, i Platsbanken. Och vem äger Platsbanken? Jo, Arbetsförmedlingen. Insyltade upp till öronen, förstås. Och står det inte alltid "Erfarenhet av arbete i offentlig sektor är en merit" i de där annonserna? Självklart är det inte bara en merit, utan ett hemligt budskap, en kod riktad till oss som är en del av Den Stora Planen.

Vi värvas mycket tidigt, faktiskt börjar man leta efter lämpliga kandidater redan på Barnavårdscentralen. Ni tror väl inte att de årliga kontrollerna av svenska barn är för att fånga upp barn med svårigheter tidigt? Föräldrar förleds att tro att man undersöker syn, hörsel och att barnen utvecklas som de ska, men egentligen scannar man populationen efter De Riktigt Onda.

De så "vaccinationerna" är egentligen ett sätt att till dessa Riktigt Onda barn distribuera statens  hemliga serum, en sorts antikroppar för att de inte ska riskera att av misstag och olämplig miljö bli Goda Människor. De barn som inte bedöms lämpliga ges lite saltlösning, för att inte de andra injektionerna ska bedömas som misstänkta. En anteckning görs sedan i journalen för att framtida medarbetare ska kunna veta vilka barn som ska få påfyllning av antikroppar och vilka som även fortsättningsvis ska få saltlösning (varför tror ni egentligen journaler är hemliga? Visst har vi lyckats bra med att få er att tro att det handlar om er egen integritet?).

Detta döljs väl med falska rapporter och regelbundna larm om mässlingsepidemier och utbrott av scharlakansfeber.

To be continued ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar