tisdag 10 september 2013

Köksdrömmar

Ända sedan vi köpte Bosarve har vi diskuterat fram och tillbaka hur vi vill göra om köket. Det mesta är vi överens om och har varit länge, exempelvis att vi ska flytta en vägg och ta en del av vardagsrumskammaren och göra ett riktigt gå-in-i-skafferi. Dels behöver vi ett stort skafferi, men dessutom har vi så dåligt med skåputrymme att vi behöver någonstans att göra av lite större grejer som saftmajor, hushållsassistenter och stora bunkar.

Bilden har jag lånat från IKEA:s hemsida.
En annan sak vi länge varit överens om är att vi vill ha en diskho i porslin, och att den bara ska ha en stor ho i stället för att vara delad i två. Detta helt enkelt just för att vi använder så mycket stora grytor och kastruller, och det är så himla svårt att diska dem i en tvådelad ho. Vi spanade in en sådan på IKEA för länge sedan, och i söndags när vi var där hittade vi en för halva priset i fyndhörnan! "Kantstött/repig" stod det på den, men vi hittade inte en enda repa eller nagg.

Vi ska inte renovera köket just nu, men eftersom vi säkert vet att vi vill ha en sådan var det bara att slå till. Den får bo på brygghusvinden så länge, så kan vi gå och mysa i vetskapen att vi har det där när vi väl börjar. Dels behöver vi då inte köpa allt på en gång (det kan bli dyrt nog ändå ...), och dels har vi dessutom kapat priset. Perfekt!

2 kommentarer:

  1. ett rejält skafferi är GRYMT! Saknar fortfarande mitt som vi byggde när vi byggde nytt kök i förra huset! Man får förutom torrvaror plats m pappinsamlingar, hushållsmaskiner krukor & ALLT! Snygg diskho också. Bra fyndat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att du saknar det, jag längtar verkligen. Helt lysande att inte behöva ha allt framme jämt!

      Radera