tisdag 10 december 2013

Kan man önska sig höns i julklapp?

I så fall gör jag det. Gotlandshöns, närmare bestämt. Dels bor vi ju på Gotland, dels bevarar jag gärna gamla lantraser. Dessutom är de vackra, och verkar vara hyfsade både som äggläggare och som mat.

Har man höns behöver man ju dessutom ett hönshus och andra tillbehör, så det önskar jag mig också. Och någon himla bra bok om hönsskötsel för nybörjare.

Tänk vad härligt - och tillfredsställande! - att gå ut i hönshuset och plocka alldeles färska ägg till frukosten. Och att veta att hönsen har det bra och inte klättrar på varandra i en pyttebur i en jättelada. Mina höns ska få gå ute och picka och äta fina feta maskar och gödsla mina grönsaker.

Maken vill hellre ha grisar, men det får nog bli ett senare projekt. Höns känns mera lagom till en början, även om han hävdar bestämt att det är mer jobb med höns än grisar. Det nervösa leendet han har svårt att dölja avslöjar dock att nog är medveten om att det är tvärtom ...

(Bilden är lånad från Svenska lanthönsklubben.)

2 kommentarer:

  1. Självklart kan man önska sig höns i julklapp. Eller present. Höns är alltid bra att ha. Och så smakar ju äggen så himlans mycket godare än de man köper på ICA.

    Visst det är en del jobb med hönsen men så farligt är det inte. De sköter sig väldigt mycket själva.

    SvaraRadera