torsdag 18 april 2013

Smaklig spis

Spisen på Bosarve sattes in när man renoverade köket på sent 60-tal eller mycket tidigt 70-tal. Den fungerade men var ett elslukande och ganska fult monster, och startade man ugnen steg temperaturen i köket med ett par grader direkt. Dessutom har man varken kunnat öppna eller stänga ugnsluckan ordentligt på sistone.

Vi fick redan i somras mammans härliga granne Lenas spis, hon hade fått en induktionsspis och tyckte det var synd att slänga den andra. Den är trots allt ganska ny och fräsch, så ville vi ha den?

Klart vi ville, men det fanns två problem. Dels är den 10 centimeter bredare än den gamla, dels behövdes ett uttag till den eftersom den hade en vanlig stickkontakt medan den gamla var direktkopplad.

Därför har det inte blivit av att byta den. Antingen har annat kommit emellan eftersom det trots allt blev ett så stort projekt att byta, lådorna behövde tas bort, bänkskivan kapas och dessutom skulle en elektriker tillkallas och framför allt betalas.

Men inatt när jag kom stod den nya spisen på plats. Maken har i smyg bytt ut den, och bara lite kryptiskt mumlat något om "en överraskning". Och vilken himla himla bra överraskning! Och vad fräscht det känns i köket! Och vad min plånbok är himla glad när vi både bytt ut värmesystemet och spisen. Det går framåt!

Nu ska det bara sys ett litet skynke som döljer soptunnan och återvinningen, så det blir lite vackert.

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer: