tisdag 6 augusti 2013

Tävling: Varför ser inte Bosarve ut som ett riktigt gotlandshus?

Heureka!

Äntligen har jag kommit på varför Bosarve ser så lite ut som ett gotlandshus trots att det ÄR ett alldeles rätt och riktigt gotlandshus.

Jag har grunnat och grunnat, och äntligen ha poletten trillat ner. Jag är stolt över att jag kom på det, men skäms över att det tog så lång tid - jag har ju trots allt 7,5 hp i Gotlands bebyggelse och skrev mitt examensarbete om gotländska stenhus ...

Men hörni, kommer ni på det? Jag tror vi får ta en liten tävling! Jag lottar ut en hemgjord och smarrig överraskning bland dem som kommer på det. Svaret står att finna på bilden i det här inlägget.

Självklart får man chansa om man inte kan svaret - det tog ju mig nästan ett och ett halvt år att komma på det!

Let the games begin!

Published with Blogger-droid v2.0.10

15 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Spontant så känns det som om det är nått lurt med verandan, proportionerna, den känns lite bred, och att det är täta "väggar" kanske? Lite känns det som om det saknas en kupa, men det är det ju inte på alla gotlandshus...

  SvaraRadera
 4. Mina tankR går också till kupan. Takets storlek kräver nästan en kupa tycker jag. Dessutom borde det finnas två skorstenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst borde det finnas två skorstenar (det har det också gjort fram till ungefär 1970, då den vänstra plockades ner), men det gör inte så stor skillnad.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Varken taket eller verandan skämmer huset, på 1870-talet är det inte ovanligt att det ser ut så här. Nej, det är något annat! Något som även finns på brygghuset ... Försök igen!

  http://bosarve.blogspot.se/2013/08/inga-ratta-svar-an.html

  SvaraRadera
 7. Rosorna utmed husväggen saknas...? ;)

  SvaraRadera
 8. Ni har ett jättefint hus. Min nyfikenhet gjorde mig nödd att bild-googla gotländska hus. Jämfört med de bilderna är vattplåtarna, fönsterbläcken, stuprören och fönsterkarmarna möjligen ljusare än de flesta andra hus (men nu var det ju inget med taket, så det går bort), och möjligen något med att de hus som har sockel ofta tycks ha öppningar i denna?

  SvaraRadera
 9. Jag vill påstå att svaret har med fönstren att göra.
  Är det storleken på fönstren eller är det att det ska vara fönsterluckor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bränns, det bränns, men det är inte rätt!

   Radera
  2. FÄRGEN! Det är färgen på fönstren som är fel!!!
   Det ska vara en speciell blå kulör!

   Radera