söndag 7 april 2013

Hallå igen, SL!

Vi har ju haft våra duster förut, och nu är det dags igen. Igår skulle nämligen sonen göra högskoleprovet. Praktiskt nog går det en buss direkt till Universitetet från oss. Opraktiskt nog hade SL inte tänkt på att en väldig massa folk ska göra högskoleprovet samtidigt, och vill därför gärna åka med samma buss.

Bussen lämnade helt enkelt sonen och några stackare till på busshållplatsen, eftersom bussen var full, och eftersom det är halvtimmestrafik på lördagmorgnar skulle man helt enkelt inte hinna med nästa avgång.

Kundtjänst medger att man helt enkelt inte tänkt på detta, men meddelar att resgarantin gäller. Tyvärr har ju dock inte 17-åriga gymnasieungdomar obegränsade resurser så de kan lägga ut för taxi. I det här fallet löste det sig - trots att sonen kom en kvart för sent eftersom taxichauffören inte hittade till universitetet utan tyckte att sonen skulle visa vägen - men det kan ju vara läge att dimensionera den avgången inför nästa högskoleprov.

Alla ungdomar kan inte lägga ut för taxi, och högskoleprovet kan göra hela skillnaden för om de kommer in på sin drömutbildning så att de kan börja studera till hösten. Dessutom får man inte igen avgiften på 350 kronor om man inte dyker upp.

Jag gissar att er tankevurpa kostade en och annan ungdom 350 kronor och ett år. Så nu påminner jag er om att det kommer att hända igen. Och igen. Och igen. Två gånger om året, i många år framöver. Även om det bara är en enda ungdom per gång som får studierna uppskjutna för att de inte kommer fram i tid blir det en hel del människoår till spillo till slut.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar