lördag 3 augusti 2013

Fönstervård

I dagarna två har jag och mamman sysslat med fönstervård inför vintern. På stora huset den här gången, för alla fönster behöver kärlek alltid. Mamman har tvättat och tvättat och putsat, och jag har gått efter och pillat loss löst kitt, stoppat dit nytt och målat.

Den här typen av underhåll på fönstren bör man göra varje år, då håller de och är fina länge, länge. Tyvärr har det nog slarvats en del här, och dessutom är nog något av alla lagren plastfärg. Ett par tre av fönstren behöver tyvärr ny ytterbåge. :/

Framöver ska vi försöka plocka ner alla fönster ett och ett, plocka ur glasen, skrapa bort färgen och måla och kitta om dem. Då blir det linoljefärg för hela slanten, för då kan man även stryka bågarnas utsida med ett lager olja varje år, och på så vis skjuta upp nästa ommålning med flera år! Helt klart värt det.

Med lite nytt kitt och olja varje år ökar du alltså livslängden på fönstren med många år, och att gå över ett tjugotal fönster tog två dagar. Hade de varit i bättre skick hade det räckt med en. Och det är det ju lätt värt!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar