onsdag 5 december 2012

Nu jäklar fick jag så jag teg!

Som jag tjatat om att jag vill ha snö - och nu fick jag minsann snö. En halvmeter på ett dygn säger de på TV, och än snöar det.

Bra försök - men det räckte inte ...

Totalt kaos i alla typer av trafik och infrastruktur, nästan alla buss- och flygtrafik inställd, sporadiska tågavgångar, urspårade tåg, frysta växlar, snö på spåren och vinden blåser tillbaka den bortskottade snön på vägarna och spåren. I morse spenderade jag tre timmar i kollektivtrafiken från dörr till dörr. Min egen ytterdörr tillbaka till min egen ytterdörr, that is. En resa som i vanliga fall tar tvågångertolv minuter. Efter två timmar på Ulriksdals station gav jag nämligen upp och åkte hem igen - vilket var ett äventyr i sig.


Väl hemma bäddade jag ner mig i soffan med datorn och en stor kanna av lucka 5 i tekalendern. Efter tre genomfrusna timmar var det fint att kunna jobba iförd onepiece, fårskinnstofflor, yllekofta och halsduk under ett täcke. Men det hade varit ännu finare att kunna jobba framför brasan på Bosarve, så klart.

Som tur väl är har jag ett jobb där jag faktiskt KAN jobba hemifrån, även om det inte är optimalt. Kollegan L höll ställningarna på jobbet och förgyllde till och med väntan på bussen som aldrig kom för sina buttra medresenärer med sitt strålande humör och lussebullar. Hon är fantastisk, fina L. Det ska bli så trist när hon slutar hos oss, även om jag förstår henne.

Skulle ha ätit middag hos liten syster L idag, men ger man sig ut i trafiken, kollektiv eller annan, igen idag utan att vara absolut tvungen är man bara dum. Vi får hoppas på bättre väglag i morgon. Och att jag inte blir sjuk, snoret rinner, halsen killar och nosen nyser. Jag varken vill eller har tid att bli sjuk nu. Har en massa att pyssla med innan jul och på fredag är det julfest hos underleverantörerna. Den var helt sjukt rolig förra året, så den vill jag INTE missa.

3 kommentarer:

 1. Man får göra så gott man kan :-) med lussebullar i fickan klarar man det mesta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag ska börja ha det jämt! =)

   Radera
 2. Det där snöfallet drabbade olika.

  Jag körde in på morgonen (Vallentuna-Ropsten) på 45 minuter. Det är lite längre tid än det borde, men det berodde bara på att det var lite långsamt genom Lilljansskogen. "Vanliga" dagar kan det ta längre tid, men nu var det knappt någon trafik alls på E18.

  På eftermiddagen väntade jag ut snöfallet och att plogbilarna fått gjort sitt. När jag körde hem efter klockan sex så tog det även då bara 45 minuter. Fint plogad väg och väldigt lite trafik.

  Olika faller ödets lotter...

  SvaraRadera