måndag 25 november 2013

Dagens husmorstips: Att tända en brasa på en minut

Less på att brasan inte tar sig trots att du lagt in massor av tidningspapper och skräpat ner hela vardagsrummet när du försökt spänta småstickor och kluvit vedklabbar? Är yxan trubbig eller rent av försvunnen? Vilken himla tur att man inte behöver spänta veden. Här kommer ett toppentips på hur man kan starta sin brasa med tjocka klabbar direkt:Klicka på bilden för att visa den större. Foto: Linda J.

Ta en ljusstump eller två och slå in i ihopskrynklat tidningspapper. En sida eller ett par räcker jättebra. Har du dessutom en bit näver att stoppa in blir det ännu bättre (dra loss en utstickande bit från en vedklabbe om du eldar björk). Lägg tidningspapperstussen i ena hörnet av öppna spisen.Klicka på bilden för att visa den större. Foto: Linda J.


Ta ett par vedklabbar (du behöver inte klyva eller spänta dem) och placera stående, brant lutande, runt tidningspappret. Tänd på papperet.Foto: Linda J.


Ställ gnistskyddet på plats och fortsätt pyssla med det du hellre vill pyssla med, eller koka en kopp te eller häll upp ett glas vin att njuta av framför brasan. Själva brasan behöver du inte bry dig om mer förrän det är dags att fylla på mer ved!

Och glöm nu inte att spara alla ljusstumpar. De är himla bra att ha!

1 kommentar:

  1. Vi tänder så i braskaminen och vedspisen i köket också...sparar alla ljusstumpar också :)

    SvaraRadera