fredag 29 mars 2013

Busenkel och supersmarrig smörgåstårta

I morgon ska jag bjuda familjen på smörgåstårta. Jag brukar fuska lite med fyllningen men alla tycker det blir jättegott, så jag tänkte tipsa om lite enkla men goda fyllningar. Den här gången blir det så här:

1. Mjukost med skinka, lite creme fraiche och majonnäs blandas med strimlad rökt skinka. Salt och peppar efter smak (se till att pepparen är grovmalen, de svarta prickarna får det att se arbetat och lyxigt ut).

2. Leverpastej, creme fraiche, majonnäs och hackad smörgåsgurka. Salt och peppar efter smak.

3. Färskost med pepparrot blandas med creme fraiche och lite majonnäs, salt och peppar. Bre på och lägg på tunt skivad kallrökt lax.

Och så några bra tips när man gör smörgåstårta:

- Duscha brödet med lite vatten innan du lägger på fyllningen så blir smörgåstårtan inte så torr.

- Montera med fyllning dagen innan servering så hinner den gotta till sig ordentligt. Täck med en väl  urvriden ren blöt kökshandduk och lägg i tättslutande kasse. Dekorera innan servering.

- När du dekorerat kan du sticka ner tandpetare som håller plasten borta från själva dekoren om den ska förvaras en stund eller flyttas. Men glöm inte att ta bort alla tandpetare innan du serverar!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar