torsdag 9 augusti 2012

Stiltje på fixarfronten

Vi har haft mycket besök senaste dagarna, så i övrigt har det inte hänt så fasligt mycket. Det känns dock gott att veta att vi utan bekymmer huserar tio personer runt salsbordet! Det finns två stora iläggsskivor, och extra stödben att fälla ut.

Förmodligen går tolv också bra, och fjorton funkar men blir trångt - men vi har ändå bara tio stolar, så vi får väl nöja oss med det om vi inte ska släpa in utemöblerna ... :P

Mamma har kidnappat två av pellisarna och ställt en i vardagsrumsfönstret och en på bordet på verandan. "Gamla hus ska ha pelargoner i fönstren", säger hon. Det är väl förvisso sant, men samlingen har ju större effekt när den står samlad. Så här fin är den förresten nu!

I eftermiddag ska maken göra premiär i historiska kläder. Vi ska ha picknick på Paviljongsplan i Visby, och han får låna en vikingadräkt av en kompis till mig. Sedan ska vi se medeltidsbandet Koenix på Kapitelhusgården (där vi för övrigt också hade vår fantastiska bröllopsfest, även om den inte gick i medeltida anda). Hoppas det blir lyckat och han tycker det är roligt!

Och ja, jag vet att medeltidsveckan egentligen är 1361, och att våra dräkter är ungefär 400 år fel. Men vi har i alla fall inte alvöron, är klädda som Xena eller i jutesäck med rep runt midjan! :PInga kommentarer:

Skicka en kommentar