lördag 11 augusti 2012

Maskera(n)de hämnaren rider igen!

Eller ja ... Det kan ha varit jag som farit fram med maskeringstejpen. Nu ska köksväggarna målas antikvita, så det inte är fullt så mycket färger i köket. Det blir så rörigt för ögat, och den beigespräckliga tapeten får nog sägas ha gjort sitt. I morgon ska här målas!

Igår gjorde maken premiär som medeltidning. Snarare som viking i och för sig, men i alla fall utklädd på medeltidsveckan. Först skulle vi ha picknick på Paviljongsplan, men det satte spöregnet stopp för. Det blev ett besök i Gutars bågskyttars medeltidsläger på Strandgärdet i stället.

När det klarnade upp satt vi en stund på Forum Vulgaris, en mötesplats med liten scen och serveringar av "medeltidsmat" mitt på marknadsområdet. Där drack vi lite vin (fast man får inte dricka alkohol där, så säg inget till någon!) och smaskade på en variant av gutnisk taffel (i det här fallet olika sorters korvar, ost, äpplen, färskost och hasselnötter. Supersmaskigt och lagom att pyssla med när man sitter och pratar.

Det hade vi som förrätt på vårt bröllop också, det blev en riktig ice breaker för gästerna att prata om vad det var och att be varandra skicka än det enda, än det andra. Kvällen avslutades på Kapitelhusgården, med kapitelöl och medeltidsbandet Koenix. Drag under galoscherna!

Tack alla som på olika sätt bidrog till att kvällen blev så trevlig, trots det dåliga vädret. Och tack snälla A och G för att ni lånade ut kläder. Maken kände sig fin och tyckte det var roligt!

Och visst var han snygg? :)

2 kommentarer:

  1. Härligt att ni fick en trevlig kväll! Jag tänkte på er där i spöregnet och undrade hur det hade gått. & riktigt snygg medeltida karl du har! ;D

    SvaraRadera
  2. Lite skotsk feeling över vikingen!

    SvaraRadera