Igår gjorde jag supersmaskig ramslökssoppa till lunch åt mig och maken
innan jag skulle med båten tillbaka till hufvudstaden. Receptet är egentligen
för kajpsoppa, men ramslök har vi ju i mängder i trädgården, så den frysta
kajpen vi plockade i tisdags fick ligga kvar i sina påsar. Till vintern kommer
vi vara glada att vi sparat den!
Detta och lite vatten blir en skål himmelrike! |
Busenkelt, så klart. Annars klarar jag ju inte av det. ;)
Gör så här:
Koka två-tre skalade och tärnade potatisar i en liter god grönsaksbuljong
(använd fond, tärningar innehåller en massa onyttiga läbbigheter!) tills de är
mjuka. Ungefär en kvart tjugo minuter brukar vara lagom. Mixa med stavmixer
tills soppan blir slät.
Skölj och hacka ett par rejäla nävar kajp eller ramslök och stoppa i
kastrullen. Häll på någon deciliter grädde (svensk 40%-ig, inget skräp med
karragenan. Läs ordentligt på förpackningens baksida. Riktig, fet grädde klarar
sig utmärkt utan tillsatser) och kör några varv med stavmixern igen. Smaka av,
och salta och peppra lite om det behövs. Peppra förresten lite ändå, så ser
soppan mer arbetad ut!
Vitamininjektion i en skål. |
Vill man kan man servera med kokta ägghalvor. Ekologiska ägg så klart, de
är så mycket godare.
Klart!
Hur gott som helst och snabbt och enkelt att göra :-) (Elisabet på insta, bloggen är en gammal från där vi bodde tidigare) .
SvaraRaderaOch det här är min gamla blogg, även om vi fortfarande bor på samma ställe. ;) Nya bloggen finns på Bosarves.se , välkommen att hänga med dit! Vad roligt att du gillade soppan!
Radera