onsdag 15 maj 2013

Naturens skafferi: ramslökssmör




Ramslök är gott. Jättegott. Och det gör sig förutom som soppa alldeles förnämligt som kryddsmör. Busenkelt, as usual!

Mixa (eller vispa med elvisp) rumsvarmt smör, gärna extrasaltat, med en näve hackad ramslök, svartpeppar, en rejäl skvätt pressad citron och ett par droppar liquid smoke (var försiktiga, lite lite räcker långt!) riktigt riktigt fluffigt.

Servera på bröd eller till grillat kött, och strö gärna lite flingsalt på vid servering. Toppen att göra mycket när det är säsong och frysa in och ta fram när det är mörkt och kallt.
Published with Blogger-droid v2.0.10

6 kommentarer:

  1. Låter verkligen gott men måste googla på liquid smoke ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då ... Nu har jag i alla fall länkat Liquid Smoke till recepthjälpen, så man får en liten förklaring! =)

      Radera
  2. Mycket mumsigt smör. Vill ha mer. Var får man tag på ramslök här i trakterna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ryktet säger att det finns på Cajsa Warg. Har dock sett kilopriser på 350-400 kronor! :O

      Radera
  3. Linda bara in det ordentligt, jag hade 7 lager plast innan mjölken slutade ta smak i kylen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då ... Jag brukar vira in och lägga i knuten påse, men jag kanske ska ta i lite till då!

      Radera