måndag 18 mars 2013

Livskvalitet: Plötslig nostalgitripp

När jag var liten, si sådär en åtta-tio år, fick min mamma ett kassettband (en sorts föregångare till USB-minnet och samtida med LP-skivan som i sin tur är CD-skivans föregångare, för er yngre läsare som inte har en susning om vad jag pratar om. Man kunde liksom kopiera innehållet från LP-skivan, som för övrigt var ungefär lika stor som en pizza, och som man var tvungen att själv vända när man lyssnat på hälften av låtarna. Naturligtvis var det förbjudet, ungefär som Pirate Bay, men redan våra föräldrar var rebeller!) med Modern Talking.

Bandet blev så flitigt använt att det sedermera krullade fast sig i bandspelaren, och sedan dess har Modern Talkings tvålfagra pojkar förblivit tysta hemma hos oss.

Idag fick jag dock, inspirerad av Martin Rolinskis plagiat i melodifestivalen, ett ryck och jagade fram en gammal Greatest Hits på Spotify.

Nu vet jag inte om jag ska dansa som en dåre eller pausa framför brasan och lyssna med slutna ögon. Nostalgiiiii!

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer:

  1. Dom är helt underbara. Men rätta mej om jag har fel! hade dom inte ett uppsving för några år sedan baby blue underbar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske det - det fanns många moderna versioner på Spotify. Jag lyssnar inte så mycket på radio dock, så jag brukar missa sånt.

      Radera