fredag 22 mars 2013

Varför finns det inga påsklåtar?

Jag har målat som en galning de senaste dagarna. Det blir fint, men gårdagens målning av taklister tog död på min högeraxel så det är dags att göra något annat ett tag. Därför tänkte jag påskpynta lite idag. Men hur kommer man egentligen i påskstämning?

Julstämning är ju enkelt. Man ställer lite glögg på värmning och drar igång en julskiva, så pirrar det plötsligt i hela kroppen av förväntan. Men påsk? Kan man dricka glögg nu också? Och varför finns det inga påsklåtar? Tittar man ut genom fönstret känns det mer som om julen stundar än påsken, så det hjälper inte heller.

Vad gör du för att komma i påskstämning? Hjälp!

Published with Blogger-droid v2.0.10

6 kommentarer:

 1. Ägglåtar: http://coopsaggrora.tumblr.com/post/45269313893/agglatarna-du-alskar-och-de-du-inte-alskar

  SvaraRadera
 2. Vilken klurig fråga....vad är påskstämning!? Måste erkänna att jag har ingen aning. Kanske är det så att växlingen mellan mörker och ljus har någon speciell inverkan på ens person än vad tiden för våren har? Men å andra sidan är ju påsken inte på samma sätt som julen kopplad till ljuset i fysisk bemärkelse....mer till ljuset i en annan dimension. Jaadu där fick man något att fundera över. Kanske därför det inte finns så många självklara påsksånger! Ska kolla länken ovan och höra vad som finns där

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan ju undra hur det kommer sig att det är sådan skillnad på påsken och julen på det viset. På många vis, för den delen ...

   Radera
 3. Ser spännande ut med färgerna. Säker på att det blir riktigt bra! Nu kommer ni att vilja byta mattan!!!!! Ska bli kul att se. Kommer när tulpanerna blommar!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det har vi velat hela tiden. Kommer nog försöka måla golvet, det ska visst gå ganska bra att måla plastmatta.

   Du är så välkommen!

   Radera