måndag 9 juli 2012

Lättaste sommarlunchen: rödbetor, spenat och fetaost

Min farmor äter inte kött, så det gäller att vara kreativ med maten. Eftersom mina fiskrättskunskaper är något begränsade blir det helvegetariskt nu och då. Så här i sommartider är ju rödbetorna färska och fina, så häromdagen åt vi det här:

Koka rödbetorna (fem rödbetor till två personer var lagom) nästan helt färdiga (typ 15-20 minuter) i lättsaltat vatten med skal, skaft och den lilla "snoppen" kvar på. Då smiter inte lika mycket av färgen (och därmed smaken) ut i vattnet. Skala dem och skär bort skaft och snopp och dela dem i stora bitar.

Fräs rödbetorna i smör i ett par minuter, och lägg i färsk bladspenat (tänk på att spenaten krymper väldigt när dem tillagas, så snåla inte!) precis i slutet. Salta, gärna med flingsalt, lägg upp på en tallrik och smula god fetaost över. Klart!

Busenkelt, jättegott och fantastiskt somrigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar