lördag 21 juli 2012

Underbara uteplatsen ...

... är klar! Fantastiska svärföräldrarna har jobbat och slitit hela dagen, de har pysslat och fejat och fixat sand att lägga mellan plattorna och singel att lägga runt om alltihop och nu är det urtjusigt. Kolla skillnaden mot hur den såg ut när vi först kom hit!

Alla plattorna (64 stycken, vi kan måla varannan och bygga jättestora schackpjäser) lyftes upp, ogräset (och även det som egentligen inte är ogräs, men som växte på fel ställe) rensades bort, marken planades till och ett generöst lager myrr ströddes mer ytan innan den täcktes med ett lager mark(bark)duk.

Fin sand ströddes i fogarna och kalkstenssingel fyller gapet mellan plattorna och den gjutna betongkanten. Förhoppningsvis kommer varken ogräs eller myror att trivas där på ett bra tag nu, så att vi kan trivas ännu bättre. Stenmuren mot sädesfältet är framletad också, även om all vintergröna som växte på utsidan fick vara kvar, liksom alla salmbärsrevor (oavsett var de växte - jag vill ha salmbärssylt!).

Nya gasolgrillen är komplett och så klart invigd (visst går det fort och bra, men jag saknade faktiskt smaken av kolgrillat) på fina uteplatsen, och solen bjöd på ett besök aftonen till ära. När den, vid niotiden, så sakteliga försvann bakom trädtopparna i väster gick vi in och spelade ett parti Trivial Pursuit. Jag vann, wohooo!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar