onsdag 25 juli 2012

Riktig latmaskdag idag

Idag har vi inte gjort ett skapandes grand, förutom att maken klipper resten av gräsmattan just nu. Vi tog först en sväng till Bagarns i Hemse och åt frukost, sedan en guidad tur på Norrbys i Väte, en museigård byggd 1936 (och klappade grisarna förstås), och sedan till stan och proviantera på ÖB, Willy's och apoteket.

Ikväll kommer moster E och morbror G, fullastade med lavendelplantor till bryggarhusväggen. Maken ska få ta med sig honom och eventuellt styvfar till Vanges gårdsmuseum i Burs, där de samlat tusentals fantastiska nyttoföremål från de senare århundradena och renoverat upp dem till fantastiskt skick.

Vi var där igår och fick en visning med en alldeles egen guide som visade och berättade. Flera av grejerna är sådant som Birger, som äger gården och börjat samlingarna, själv har byggt, bland annat en manick som han kan åka på och frakta grejer fram och tillbaka på gården i en stor plastback i. Den drivs bland annat av två elektriska borrmaskiner! G kommer att älska det!

Under tiden lär jag och moster E (och eventuellt mamman och mormorn) åka på loppisar, ta en sväng till Sutarve och lite sådär. Din efter person!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar