torsdag 23 maj 2013

Alltså, det här i Husby, va ...

Återigen är det politikernas fel, allting. Det är visst Reinfelts fel att ohängda snorisar eldar bilar, slår sönder fönster och kastar gatsten på räddningstjänsten. Och Polisens, förstås. För de sköt ju en "harmlös" äldre man i Husby härom dagen. Och det är ju ett typexempel på hur Polisen trakasserar den lilla människan. Seriöst: den äldre mannen viftade med kniv åt höger och vänster, det var därför Polisen ringdes dit. Grannar vittnar om att han levt rövare en längre tid i området, det här var bara kulmen. Mannen var nog inte särskilt harmlös, han var nog rätt galen. Och på frågan "varför var de tvungna att döda honom" är nog svaret ganska enkelt: Det var inte meningen. Men i en trängd situation där en galen människa viftar med kniv mot dig kan du liksom inte riktigt be denne stå still och sträcka fram ett ben så du kan oskadligskjuta honom i låret.

Hur som helst spelar det ingen roll. Huliganerna i Husby gör inte så här för att de har blivit av med områdets favorit-mys-farbror.

De gör det inte heller för att alliansen inte ger dem jobb (Newsflash! Jobb får man inte, dem skaffar man! Man pluggar, sliter och skickar ansökningar och ger sig inte förrän man har ett!). De gör det för att de vill visa att det är de som bestämmer. De gör det för att visa att Polisen och räddningstjänsten och andra myndigheter inte har någon makt i "deras" område.

"- Kom inte hit, här är det vi som bestämmer".

Så får det inte vara. Det är inte okej. Och det är dags att sätta stopp. Poliser, brandmän och ambulanspersonal är också människor. Människor som är beredda att offra sina liv och sin hälsa för att rädda ditt, din mammas, dina syskons. När den äldre mannen får dårpippi på riktigt och inte bara viftar med kniven mor sin kvinna och Polisen, utan börjar hugga dina småsyskon på dagisgården.

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer:

 1. Håller med dig! Och nu när varje natt kostar samhället en miljon kronor extra för alla övertid för poliserna och brandmännen så blir det ännu mindre pengar att öppna fritidsgårdar för. Men det var det visst inte någon som tänkte på... Låt oss elda lite till och kasta lite mer sten. Det är ju sååååå intelligent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ... Vi har ju ingen lokal!

   http://www.youtube.com/watch?v=WMZdA-b2Vdw

   Radera