onsdag 15 maj 2013

Naturens skafferi: kirskål

För de flesta är nog kirskål bara ett mycket ovälkommet (och mycket envist!) ogräs, men faktum är att det inte bara är väldigt nyttigt utan också alldeles alldeles smaskens!

De späda bladen är smakrika och lite peppriga, men inte beska som till exempel ruccola. Använd dem precis som du skulle använda babyspenat, i pajer, gratänger, bröd soppor eller precis som de är i sallad.

Skeptisk? Gå ut och tugga i dig ett blad direkt från trädgården, så får du se. Små, späda blad (de som fortfarande är blanka) är som vanligt godast, men även de stora går fint att äta.

Gör pesto, en smoothie, stoppa i en sufflé eller förväll massor och lägg i en vegetarisk lasagne med fetaost.

Det går också utmärkt att förvälla kirskål och stoppa i frysen, så har du en god och gratis källa till vitaminer, mineraler och sommar året om!

Fler tips på vad du kan göra med kirskål hittar du här.

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer:

  1. Hallå!
    Ja det är bättre att gilla det när man ändå har det:-))
    Bittis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Det känns mycket bättre om kirskålen är en tillgång i stället för en belastning. =)

      Radera