fredag 1 februari 2013

Har du recepttips till liten farmor som inte äter kött?

Thank God It's Friday! Tror inte jag hade orkat en enda dag till den här veckan. Nu är huvudet alldeles genomtomt, och jag vill mest bara åka hem och sova.

Lilla farmor beundrar Sutarve Handelsträdgårds enorma pelargonutbud.
I morgon ska vi åka till lilla farmor och laga mat att stoppa i hennes frys så hon äter ordentligt. Hon är less på att driva hushåll, så hon har ingen lust att laga mat. Det kan man förstå, hon är ju nästan 92 år, fyrabarnsmamma och pensionerad hushållslärarinna. Hon har drivit en hel del hushåll, kan man säga.

Sonen har lagt Bosarveärter i blöt och ska ta med i morgon och koka ärtsoppa åt lilla farmor. Dessutom ska vi göra lite pasta och pajer och gratänger. Det gäller att vara kreativ, hon tycker inte om kött och jag är dålig på mat utan kött. Dessutom ska det ju vara hela färdiga rätter och gå bra att frysa och värma i micron.

Några tips?

5 kommentarer:

 1. Håller med dig! Tack för att det e fredag. Äntligen.

  Vegetarisk lasange, Karins tortillarullar är mina tips.

  SvaraRadera
 2. Det enda jag kan komma på är crepes med olika innehåll. Rotfruktsblandningar med olika innehåll. De kan man fräsa i stekpannan eller göra i ugnen med lite ost över. Glöm inte basilikan.

  SvaraRadera
 3. Det blev laxfärsbiffar, en variant på tortillarullarna och beadragontorsk. Lilla farmor har fått gikt och får inte äta spenat längre.

  SvaraRadera
 4. Kålpudding om hon gillar det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har man i den om man inte äter kött, Åsa? Några tips?

   Radera