tisdag 5 juni 2012

Välkommen tillbaka, solen!

Jag har ändå försökt se det positiva i det minst sagt ruggiga vädret vi förärats med senaste veckan: våra nyplanterade växter på Bosarve behöver vattnet, och dessutom mår inte småpluttar bra av allt för gassande sol i början.

Jag hann ju plantera både dahlior, klematis och en massa små kryddplantor och så har vi förstås spionerna som styvmor och pappan planterade.

Jag har då och då ringt mamman för att kolla om det regnar på Ön också, och det har det gjort. Problemet är bara att det bara regnar på norra Ön, på södra har det visst bara blåst.

Som tur väl är har jag ju snäll familj, så styvmor och pappan var och vattnade igår och allt såg ut att må bra. Hade det inte varit för att det är nyplanterat hade de inte behövt vattna alls, men småkillarna kan ju som sagt behöva det.

Mamman var förresten och vattnade för någon vecka sedan. Vi har en slang ute och slangvinda och sånt där munstycke man kan ändra strålen på. Landet ligger en bit från kranen, och i stället för att vrida av vattnet på munstycket tog mamman med sig det hela och gick till kranen för att stänga av. Hon lade ner slangen på marken ("- Det tar ju bara en sekund att stänga av vattnet") och gick mot kranen. Slangen var dock ute efter hämnd, reste sig som en kobra, siktade in sig tills den sprutade rakt på mamman - och stannade där.

Det tar mycket riktigt bara ett par sekunder att stänga av vattnet. Men det tar bara ett par sekunder att bli genomblöt också!

Hon fick nästan inte åka med i bilen hem ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar