söndag 3 juni 2012

Fiber till sommarstället? Ja tack!

När vi pratade med säljarna upplyste de oss om att de i mars hade tackat nej till fiberanslutning till Bosarve. Det skulle kosta i krokarna 30 000, och de hade väl ingen glädje av det (särskilt inte eftersom de skulle sälja).

Vår snälla granne bonden M kom fick och frågade om vi ville ansluta oss, vi kunde få det för 12 000 om vi bestämde oss på stuberten. Det var förvisso 12 000 vi inte har, men att ansluta sig i efterhand skulle kosta mellan 30 och 50 lakan, och dessutom ökar det ju värdet på huset betydligt. Vi tackade, kanske något överilat, ja - och hoppades att räkningen skulle komma efter installationen.

Så var det inte, men eftersom vi siktar på att flytta till Bosarve snart och då behöver både bredband, tv och fast telefon (eftersom maken är kroniskt sjuk, och man inte vill riskera att mobiltäckningen lagt av om man behöver ambulans), så konstaterade vi att vi helt enkelt får lösa det. Kanske hinner skatteåterbäringen komma innan sista betalningsdag? Återigen är svaret nej ...

Som tur väl är har jag en snäll mamman med en buffert, så jag fick låna tills skatten kommer. Ni som följer mig vet ju att vi är luspanka den här månaden. Men nu är fibern betald, och våra 12 000 har höjt värdet på huset med i alla fall 100 000 sägs det.

Kanske har också min och sonens överraskning till maken höjt värdet med några tiotals tusen, med en investering på ungefär 300 kronor. Kan du gissa nu då, min skatt? :D

Nu ska vi bara avgöra var fibern ska gå in i huset. Just nu lutar det åt genom ventilen under köksfönstret och upp igenom skafferigolvet.

Håll ut mamman, Skatteverket börjar betala ut skatteåterbäringen i veckan som kommer! Och tack älskade du för lånet!

(Bilder från www.fotoakuten.se)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar