söndag 24 juni 2012

Fibern är framdragen men inte påslagen. Perfekt!

Fibern är tydligen framgrävd och nerlagd i vår trädgård, berättade mamma. Då ska vi bara fundera på var vi ska låta kabeln gå in.

Det lutar åt att den får gå in i en av ventilationsöppningarna i grunden och upp genom ett litet hål i golvet. Ventilgallren ska ju ändå bort och sättas igen, och på så vis slipper vi borra i en av fönsterkarmarna. En stor fördel med fibern är ju att man slipper ha en ful och otidsenlig tv-antenn också.

De släpper inte på förrän efter sommaren, men det är ju bara jättebra. Så här första året är det skönt att inte ens lockas att fastna framför tv:n på kvällarna, och på en lång skön sommar har man förhoppningsvis skaffat nya vanor med sällskapsspel, te, böcker och annat mys.

Jag tror jag ska införa en egen liten kvällsritual med en långsam promenad i trädgården, där jag kan titta till alla träd, buskar och växter och se att de har det bra, om något tänker mogna och är redo att skördas, och vad som behöver vattnas eller rensas. Och då missar man ju inget av det vackra heller! Som körsbärsblommorna här nere, till exempel.

Bättre än tv. Fast jag är glad att vi fick den lilla tv:n med inbyggd dvd, ifall det blir många långa regniga dagar i rad. Vi har som sagt ingen antenn, så vi kan inte se på tv, bara film. Då blir det inte slötittande på samma sätt.


2 kommentarer:

  1. Tips för den där kvällspromenaden i trädgården: Placera en stol på ett vackert ställe i trädgården där du kan sätta dig en stund på den där kvällsturen och bara vara.

    SvaraRadera
  2. Bra idé. Jag måste nog ha många såna stolar! =)

    SvaraRadera