onsdag 5 juni 2013

Sanningen om offentlig sektor: del 2

Del 1, Sanningen om offentlig sektor - från insidan, kan ni läsa här.

Efter BVC:s noggranna urvalsprocess går uppdraget vidare till förskolepedagogerna att förvalta de framtida arbetarna i offentlig sektor. Mycket noggrant följer de sina adepters utveckling och lär dem precis lagom mycket för att kunna hantera sina framtida arbetsuppgifter. Självklart börjar man på en grundläggande nivå, eftersom man nu måste börja hjärntvätta barnen till ett liv som förtryckare.

Först lär man dem de grundläggande konsterna i att fördriva tid, eftersom det är något man måste vänja sig vid. Ett sätt att jävlas med befolkningen är ju att helt enkelt inte svara på tilltal (men naturligtvis låta folk tro att man faktiskt har mycket att göra, och att utredningar och annat tar mycket tid i anspråk. Så är det förstås inte, vi säger ju bara nej till lagom många, utan utredning, anledning eller tankemöda). Men eftersom man inför familj och vänner ändå måste låtsas vara upptagen måste man ju vara på "kontoret", och då måste man ha något att just fördriva tiden med.

I förskolan (egentligen heter det dagis, som det alltid har gjort, men vi envisas med att tjata på er att det heter förskola för att göra er lite extra förvirrade) lär man sig exempelvis att göra pärlplattor, äta trolldeg och kattskit (magen måste härdas inför allt kaffe vi måste dricka hela dagarna) och så klart att äta mellanmål. Det är ju ett stort tidsfördriv för oss i offentlig sektor, och det är faktiskt en svår konst att äta hela dagarna.

Men det viktigaste förskolan har att lära oss är att lägga grunden för att vi verkligen ska bli Onda Människor. Här lär vi oss att retas, mobbas och frysa ut. Att stjäla leksaker av varandra, slå varandra med redskap och kasta sand i varandras ansikten är viktiga kursmoment.

För att lyckas med detta har förskolepedagogerna en tre och ett halvt år lång utbildning, och det som för en utomstående verkar som om de håller ett vakande öga över era skyddslingar är i själva verket coachning i ett intensivt träningsprogram. Man kan säga att de motsvarar den amerikanska arméns drill sergeants.

De barn som inte bedömts lämpliga för arbete i offentlig sektor av BVC får istället plats hos oskyldiga dagmammor, blandas upp med adepterna på förskolor för att de framtida arbetarna ska ha någon att öva på eller erbjuds helt enkelt ingen "barnomsorg" alls (även detta ett led i att ställa till det för Folket för att vidmakthålla ordningen).

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar