måndag 17 juni 2013

Sanningen om offentlig sektor - del 3

Efter förskolan (dagis) är det så dags för nästa viktiga instans i Den Offentliga Arbetarens utbildning: skolan. Återigen guidas barnen av nogsamt utbildad personal, nämligen lärare. Lärarna utbildas mellan tre och fyra år.

Att utbildningen är så lång beror på att hela första terminen spenderas med att lära studenterna kluriga ord och ursäkter de kan använda för att vilseleda familj och vänner under studietiden. Lärarna slänger sig med ord som "pedagogik", "didaktik" och "kandidatur" i sitt idoga arbete med att lägga en förvillande dimma över vad som egentligen försiggår.

Egentligen grundskoleperioden ut på grundläggande kurser i att förvirra Folket, exempelvis ordkunskap (ett säkert sätt att påvisa makt är att använda ord mottagaren inte förstår - man behöver inte kunna dem själv, bara man låter viktig och snusförnuftig när man säger dem tror mottagaren att man är mycket smartare och överlägsen) och märkliga hittepå-formler man kan ha användning för i sitt yrkesliv. Bra exempel på vilka som har användning för detta är bygglovshandläggare, bidrags- och andra försäkringshandläggare samt Trafikverket.

Andra viktiga grundämnen är samhällskunskap (där de som är en del av Den Stora Planen självklart har andra läromedel än resten, de ska ju lära sig hur det verkligen fungerar medan de andra ska lära sig att underkasta sig), hem- och hemkunskap och slöjd (förberedande urvalskurser för att se vilka som passar bäst i exempelvis vårdyrken och skolmatsalar samt vägarbetare) samt religion (alla krig på jorden har sitt ursprung i ekonomi eller religion. Lysande sätt att ställa till det för Folket).

Mattant är för övrigt ett av de yrken i offentlig sektor där det verkliga värvet lyser igenom starkast. De lagar så äcklig mat som möjligt för att de vanliga barnen ska lida sig igenom minst tolv år av sitt liv (framtida Arbetare får naturligtvis mat ur andra behållare), allt skall ätas upp och du får under inga som helst omständigheter ha mössa eller keps när du äter. Att skämmas för frisyren är karaktärsdanande.

Denna period blandas fortfarande de framtida Arbetarna och Folket, delvis av samma skäl som på dagis (inga fria val stärker känslan av att vara förtryckt, Folket invaggas i falsk trygghet genom att inte veta vad som egentligen pågår och så måste man förstås ha övningsobjekt).

Dessutom pågår ju nu fortsättningskurser i mobbning och misshandel, nu förklätt dels i form av att rasterna måste spenderas utomhus oavsett väder (annars utsätter sig ingen frivilligt för mulning, bombardemang av snöbollar eller risken för att få en isboll med grus i i ögat), frånvaro av rastvakter (en förutsättning för föregående moment) samt naturligtvis det obligatoriska ämnet idrott.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar