lördag 30 juni 2012

Biljetterna är bokade - sju veckor på Bosarve väntar!

Nu är maken och hämtar vår nya bil. Det är bra, då kan jag frakta både lila farmor och alla pelargonerna till Bosarve!

Biljetterna är bokade, på onsdag eftermiddag drar vår lilla konvoj mot Ön. Maken jobbar två veckor till, och sonen börjar sitt fyraveckors-pass på måndag, så till en början blir det bara jag och farmor. Det ska faktiskt bli jättemysigt, vi ska dricka te på verandan och prata och bara ta det lugnt.

Farmor är 91, så hon orkar inte så mycket, men knoppen är det inget fel på. Hon har så mycket spännande att berätta, så det lär inte bli några problem att få dagarna att gå!

Vi har ju varken tvättmaskin eller strykjärn på Bosarve, så nu tvättar och stryker jag för glatta livet. Dessutom ska jag försöka ställa ihop pellisarna så de går lätt att transportera. De flesta står fortfarande i små fyrkantiga plastkrukor så de ska ta lite plats, men när vi kommer ner ska de få större terracottakrukor. Och i vinter ska de få bo på Bosarve, jag tror de mår bättre av att övervintra där.

Lilla farmor frågade igår om vi har någon elvisp på Bosarve. Det har vi inte, så det måste vi visst köpa. Undrar vad hon har i åtanke då - kanske massor av jordgubbar och grädde?


2 kommentarer:

  1. Man behöver aldrig strykbräda på sommaren. Och tvätta kan man göra för hand i baljor.

    SvaraRadera
  2. Nä, jag håller med. Men det är trevliga om dukarna är nystrukna från början iaf! Det gäller bara att ha tillräckligt många dukar ... ;)

    SvaraRadera