måndag 25 juni 2012

Erica to the rescue II - recept med citronmeliss


Citronmelissfylld grillad lax

En hel laxsida


Delas och salta och peppra.

Citronmelissfyllning:

MASSOR av citronmeliss, grovt hackad
Saft av 1 citron
1 st Tunt skivad citron
1 st Tunt skivad lime


Blanda citronmeliss och citronsaft och bred ut över laxsidorna köttsida. Placera ut den tunt skivade citrusfrukten över. Lägg ihop laxen med köttsidorna mot varandra i ett halster och grilla ca 15-20 min/sida.

Citronmelissmör

Kan användas till fisk, kyckling, kött eller till grillade grönsaker…Mmmmmm


Massor av finhackad citronmeliss
50 g rumstemp smör
Rivet skal av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
salt


Blanda ihop och rulla ihop i gladpack. Låt vila i kyl


Örtiga krutonger

1 dagsgammal baguette skuren i cm stora kuber
20 g rumstemp smör
0,5 dl finhackad citronmeliss och mynta
3 msk olivolja
Salt


Sätt ugnen på 175 grader. Sprid ut krutongerna på en smörpappersklädd plåt. Blanda övriga ingredienser och blanda med krutongerna på plåten. Baka i ugnen ca 15 minuter till dess att krutongerna är gyllenbruna.

Citronmelissocker

Skär upp bitar av frukt, bär och dippa


2 dl socker
2 dl citronmeliss


Mortla eller kör i matberedare till homogenmassa.

Citronmelissmojito

Klyfta en halv citron och ”muddla” den i ett glas tillsammans med 2 rejäla msk av citronmelissocker. Häll på 2-3 msk rom och fyll på med soda vatten! Funkar även helt alkoholfri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar