måndag 28 maj 2012

Man tager vad man haver!

Jag har klurat lite på det här med fattig månad. Det kanske inte är så tokigt ändå, då blir man liksom så illa tvungen att äta upp det där lite konstiga man har i frysen och skafferiet, ni vet det där som man flyttar på varje gång man kikar efter något att laga och till slut har flyttat på så många gånger att det ligger längst ner, längst bak.

Och sen när det är -22 i februari och dags att frosta av frysen ger man upp och slänger det, det där som numera är en aning svåridentifierat eftersom det är så frysskadat.

Bild från www.fotoakuten.se
Alternativt hittar man det där (med största sannolikhet öppnade men knappt använda) paketet polenta som gick ut för fyra år sedan när man städar skafferiet, vilket ska erkännas händer betydligt mer sällan än avfrostning av frysen hemma hos oss.

Trots allt är det ju väldigt sorgligt att kasta mat bara för att det är så mycket enklare att laga till det där man brukar laga, så att mer eller mindre vara tvungen att äta det är ju egentligen toppen.

Dessutom måste man ju då använda fantasin lite, och botanisera bland recept med ingredienser man normalt inte använder. Det kan ju visa sig bli den allra bästa matmånaden på länge, det här! Och betydligt mer omväxlande än det brukar ...

Är det förresten någon som har ett fantastiskt recept som innehåller ett halvt paket smördeg, polenta och en burk korma-bas ...? :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar