onsdag 9 maj 2012

Logistik är inte det lättaste


På onsdag klockan 10 skall nycklarna lämnas över och allt annat praktiskt ske, det är den enda tid banken kan uppbåda inom överskådlig framtid. Genast uppstår ett antal problem:
 
 • Säljaren, mäklaren och huset (!) befinner sig på Gotland.
 • Banken befinner sig i Sundbyberg.
 • Köparen måste skriva på lånepapprena på banken SAMTIDIGT som köparen måste ta emot nycklarna och greja hos mäklaren.
 • Det är svårt med båtbiljetter till Gotland eftersom det är Kristi Himmelfärd, så vi måste åka på tisdag förmiddag men får inte tillgång till huset förrän onsdag ...
 • (Bilen måste besiktigas innan tisdag morgon, men det har maken lovat att fixa).
Nåväl, planen är nu denna: Jag och sonen åker till Gotland på tisdag förmiddag, enda avgången det fanns lediga biljetter. Förhoppningsvis förbarmar sig den ömma modern över oss så vi får bo där. Maken får ge mig fullmakt att skriva på mäklargrejs och jag honom att skriva på bankgrejs, och så får jag åka till mäklaren och han stanna hemma och gå till banken på onsdag (Vi övervägde kloning, men det sägs att det killar så mycket under fotsulorna ...). Sedan får sonen och jag pyssla i huset över helgen och göra mysigt till i sommar, medan maken jobbar och sliter. Man har det bra som har halvdagar och klämdagar! 
 
Nu återstår då frågan vad för fullmakt man ska skriva på åt ena och andra hållet och hur sjutton det går till. Dessutom måste jag bli helkund hos makens bank, så vi får ränterabatt (och jag som fick ny bankdosa av min nuvarande bank förra veckan! :P). Antar att de kan ta fullmaktsbeslut där också, annars får de vänta tills jag kommer hem igen men ge oss den braiga räntan ändå.
Foto: www.fotoakuten.se
 
Dessutom försöker jag hitta en jäkla bank som faktiskt hanterar pengar så jag kan lämna in innehållet i min enorma spargris, tydligen är kontoret i Märsta (!) det enda som tar emot kontanter utan att ta en avgift på 3-5%. *grrrr* Kan ju behöva pengarna nu!
 
Och så var det ju en sista detalj: Det finns inga biljetter hem efter helgen! Lyckades boka in bilen men inte mig själv eller sonen (!) på söndag eftermiddag. Håll alla tummar för att det dyker upp restplatser!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Tips 1: Be banken ta fram blankett för fullmakt - då vet ni att det blir rätt.
  Tips 2: Jag tror att Swedbank i Täby tar emot kontanter. (Om du är kund i Swedbank alltså.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Banken hänvisade till mäklaren ... Tror det är enklare att åka till Märsta, men tack för tipset!

   Radera