onsdag 2 januari 2013

Bosarves årskrönika 2012

Det hör liksom till med årskrönikor så här dagarna runt nyår. Det är sportens årskrönika, året med kungafamiljen och så Bosarves årskrönika förstås. Ungefär i samma liga. ;)

Det mesta är länkat här nere, så det är lätt att friska upp minnet. Vi börjar väl från början:

16 maj skrivs de sista papprena och jag och sonen får nyckeln till vårt fantastiska gotlandshus. Maken får inte ledigt från jobbet och kan tyvärr inte följa med. Som plåster på såret målar vi om de kycklinggula köksluckorna och byter knoppar som överraskning.

Grannen bonden M, som (liksom våra andra grannar) visar sig vara en riktig hjälte och en fantastisk hjälp frågar om vi vill vara med i fiberprojektet i socknen. Efter lite velande (alla våra pengar hade ju gått åt till kontantinsatsen) tackar vi ja och i mellandagarna har vi fungerande TV, bredband och telefon.

I juni beställer mina kollegor planeringsdagar på Bosarve, och jag är så klart inte sen att nappa på förslaget. Maken får en förskottsfödelsedagspresent så han kan komma efter över helgen på sitt första besök i sitt nya hem.

I början av juli packar jag in mig själv, alla våra finaste saker och min älskade lilla farmor i bilen och drar mot Bosarve för sju härliga veckor. Maken kommer två veckor senare och vi börjar förvandla vårt fina hus till vårt hem.

Den fina gårdspumpen visar sig fungera dåligt, men får ömsint vård av styvfar pumpdoktorn. I augusti monteras den tillbaka, helrenoverad, ommålad och väl fungerande. Vilken present!

Sommaren fylls av härliga gäster, från både när och fjärran. En del kommer på snabbvisit och fikar och går husesyn, andra stannar några dagar och hjälper oss pyssla och bygga, många kommer på vår inflyttningsfest. När året är slut räknar vi till ungefär hundra besökare!

Många projekt har det hunnit bli redan. Till exempel har vi, tillsammans med och med mycket god hjälp av grannar, släkt och vänner:

- Rensat ur skorsten och inre kanaler och fått liv i kakelugnen i vardagsrummet.
- Rensat ur organiskt material och plast ur krypgrunden.
- Målat om luckor och väggar i köket och försett det med nytt kylskåp och skynke under bänken.
- Påbörjat renovering av dörrarna och andra snickerier i bryggarhuset.
- Byggt en isolerad vägg med dörr för trappan så vi kan använda huset på vintern.
- Installerat fiber.
- Grävt om och rensat upp uteplatsen.
- Grävt om rabatten framför bryggarhuset och planterat lavendel tillsammans med rosorna.
- Fällt den stora björken som hotade att välta över huset och ta med sig verandan och taket.
- Fått vakuumpumpen fixad så toaletten funkar igen.

Vi har också hunnit med några mindre roliga saker, till exempel slog jag sönder ett finger när jag jobbade med bryggarhusdörrarna och maken trillade ner och bröt benet när han skulle laga taket. Men skam den som ger sig - på't igen bara!

Naturligtvis har vi också hunnit grilla, läsa, sylta, safta, möblera om och bara njuta av tillvaron också, men det gör vi ju varje år så det får ingen större plats här.

Lilla jul, jul och nyår firades i bästa Bullerby-anda tillsammans med familj och vänner. Det är en tradition vi kan vänja oss vid och ser fram emot att utveckla.

Till sist vill vi tacka alla fantastiska släktingar, grannar och vänner som hjälpt oss åstadkomma så mycket på så kort tid. Trots allt bor vi inte här (även om Bosarve verkligen är vårt hem), så det är ändå fantastiskt vad vi hunnit med med er hjälp!


2 kommentarer:

  1. Tack så mycket för det här året! Det har varit så otroligt roligt att följa dig och din familj på er fantastiska resa :) Du skriver verkligen bra och medryckande.

    Det suger verkligen i min egen stugtarm. LÄNGTAR efter ett eget smultronställe som ert Bosarve.
    Må ni få många lyckliga år där tillsammans <3 <3 <3

    SvaraRadera