torsdag 3 januari 2013

Så här får du en extra månad ledigt i år

Förra året (känns konstigt att skriva så om 2012 redan, jag har ju precis lärt mig skriva 2012 i datum!) var ett helt okej år ur arbetstagarhänseende. Inte många dagar semester gav lång ledighet runt jul och nyår. Men 2013 är faktiskt ännu bättre, i alla fall för oss som har förmånen att ha halvdagar och klämdagar (nåt ska man ju ha när man slavar i offentlig sektor!).

Långfredag och annandag påsk är så klart en fredag och en måndag som vanligt, men Kristi himmelfärd är en torsdag vilket ger halvdag på onsdagen och klämdag på fredagen. Den ligger dessutom tidigt i år, vilket gör att det bara är en vecka mellan första maj (en onsdag) och nästa halvdag. Med lite pusslande kan man alltså få två veckor ledigt på fem heldagar + två halvdagar semester. Kom dock ihåg att ta komp på halvdagarna, eftersom man måste ta ut en hel dags semester även för en halvdag. I alla fall vi.

Sedan är nationaldagen en torsdag, vilket ger klämdag fredag. Alla helgons dag är som vanligt en lördag, men sen kommer julen. Och då blir det himla bra igen:

Julafton på en tisdag ger halvdag måndag och klämdag fredag. Nyårsafton en tisdag ger halvdag måndag. Trettondagen är en måndag. Så på  två semesterdagar och två halvdagar är man ledig i femton dagar. Det ni!

Något att se fram emot för oss som är nedslagna över att helgerna är över. Det kan man behöva. Så se till att lägga sju semesterdagar på andra tider än sommaren, och att jobba in fyra halvdagar komp. Då får ni en hel månad extra ledigt i år!

Själv ska jag se till att boka båtbiljetter till alla de här helgerna snarast. Surt att inte kunna nyttja ledigheten på vårt älskade Bosarve för att man inte får plats på båten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar