torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag - mys eller tjafs?

Ah, så är det då Alla hjärtans dag. Få dagar delar landet (eller i alla fall Facebook) i två så tydliga falanger.

Den ena lägger upp bilder på kramande nallar, rosor eller sig själva med sin älskade och strör hjärtan över sina statusar och kärlekshälsningar över alla sina vänner.

Den andra muttrar något om att vi ska älska varandra och vara snälla varje dag och att Alla hjärtans dag bara är kommersiellt krafs för att handeln ska tjäna mer pengar.

Båda har rätt. Och det ena behöver faktiskt inte utesluta det andra. Självklart ska vi bry oss om varandra och visa vår kärlek alla dagar. Samtidigt innehåller livet en väldig massa vardagar, och det är lätt att dagarna flyter förbi i en sörja av dagishämtning, falukorvsstekning och skitiga strumpor.

Det är aldrig fel att ha en dag när vi påminns om att ta hand om varandra lite extra. Det måste faktiskt inte betyda att vi köper saker (även om det är trevligt att få en bukett rosor ibland, men kanske ännu trevligare att få den "bara så där" än på Alla hjärtans dag), det kan betyda att vi gör frukost på sängen, steker falukorven fast det inte är vår matlagningsdag eller har sorterat alla de udda strumporna som blivit liggande efter ett oändligt antal besök i tvättstugan.

Så fundera nu på vad ni kan göra för er partner, era barn eller era goda vänner för att de ska känna sig lite speciella en dag som denna. Det behöver inte kosta en krona!

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer:

  1. Haha, igår var ENDA dagen på året som jag serverade falukorv. Vi stansade ut hjärtan som sonen stekte medan lilla dottern dukade fint med servietter dekorerade med hjärtan hon köpt själv. Till efterrätt blev det ekologiska hallonhjärtan <3

    Håller annars med dig i sak. Lillan var så ledsen härodagen att hon inte hade present åt alla. Hon ville göra alla själv och inte köpa och hon hann helt enkelt inte. Vi pratade då om att det är minst lika viktigt - om inte viktigare - att visa att man tycker om någon även andra dagar. Nu har hon bestämt att hon ska göra en person glad varje vecka hela året istället :D

    SvaraRadera