torsdag 14 februari 2013

Gratis att ge bort på Alla hjärtans dag

Som sagt är det ju många som tycker att Alla hjärtans dag bara är kommersiellt lurendrejeri från butikernas sida. Låt oss då blåsa dem på pengarna men ändå göra något lite extra för dem vi älskar denna kalla februaridag. Och glöm för all del inte att alla nedanstående tips går utmärkt att göra vilken annan dag som helst!

Bubbelbad

Tappa upp ett skumbad och fylla badrummet med levande ljus. Häng in badrocken, en ren handduk och ställ fram tofflorna. Favoritboken eller -tidningen på badkarskanten kan kompletteras med ett glas vin om du har en bag-in-box-skvätt kvar sedan helgen.

Rena lakan

Bädda rent i sängen och erbjuda dig att natta barnen medan partnern duschar (eller kombinera detta med tipset ovan). Få saker är så härliga som att gå och lägga sig i rena lakan när man är nyduschad.

Romantisk middag

Laga mat fast det inte är din matlagningsdag. Maten behöver inte alls vara dyr oxfilé eller sparrisar i kors, du kan till exempel ta ut hjärtan ut falukorven med ett pepparkaksmått. Både de runda skivorna med hjärtformade hål och de hjärtformade bitarna är romantiska nog för en torsdag i februari. Har du en lite större hjärtform går det fint att ta ut hjärtan även i formfranska och sedan lägga formen i stekpannan och knäcka ett ägg i den. En skvätt senapsmajonnäs på brödet och ett ketchuphjärta på tallriken så har du garanterat gjort den mest romantiska måltid din partner har fått!

(Pulka-) Picknick

Packa en picknickkorg och ge er ut i naturen. Picknick funkar bra även på vintern, särskilt om man har små barn som gärna åker pulka. Engångsgrill, hotdogs, korvbröd och en termos varm choklad vid pulkabacken är hur romantiskt som helst en vanlig vardagkväll. Kärlek även till barnen! Och som en extra kärleksbetygelse till naturen tar ni så klart med engångsgrillen hem.


 

Brasmys

Har ni öppen spis? Tänd en brasa, släpa fram favoritfåtöljen och plantera maken/makan i den med tofflorna, en whiskey och morgontidningen (som man aldrig hinner läsa på morgonen) medan du steker falukorvsmackorna ovan.


 

 

 

Gör en vardagssyssla

Dammsug/diska/tvätta/damma/skura golvet fast det inte är din tur. Att slippa en vardaglig måste-syssla efter en hård dag på jobbet är kärlek på riktigt.

Blandband

Sätt ihop en playlist på Spotify med alla din älskades favoritlåtar eller låtar du tycker passar  din partner eller beskriver din kärlek till denne (och låt den spela i bakgrunden om du gjort någon eller några av de ovanstående överraskningarna). Blandbandens tid är förbi, men vi blir fortfarande lika glada av att någon satt sig ner och klurat för bara vår skull. Om ni är gifta - glöm för all del inte låtarna som spelades på ert bröllop!

7 kommentarer:

 1. Superbra tips! Helt rätt! Många gånger känns det ju mer kärleksfullt om man anstränger sig att göra saker än att köpa en chokladask :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! En aldrig så dyr present är trots allt ganska enkelt - det här är mer ansträngning och mer kärlek!

   Radera
 2. Nu måste jag få säga - jag brukar inte kommentera på bloggar i tid och otid, men denna gång kände jag att jag måste nog slänga iväg en liten kommentar! Kanske för att det är alla hjärtans dag och jag känner mig lite extra lycklig och bubblig av kärlek. Men jag tyckte verkligen att det här var ett jättebra inlägg! Jättefina tips! Och inte för att man ska döma ut någon som ger sin älskade en kostsam present heller, men som du säger så uppskattas kanske dessa saker lite mer. Där man TÄNKT TILL lite mer, och faktiskt gör någonting från hjärtat! Jag vet att min älskling hade blivit superglad om jag bara tog disken och lät honom sitta framför TV:n och glo på sin älskade fotboll ett tag.

  Tack för en fin blogg! Hittade dig genom kommentaren på aftonbladet!

  SvaraRadera
 3. ❤less is much more ❤

  SvaraRadera
 4. ❤less is much more ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland i alla fall - men jag tror inte att det gäller i fallen kaffe, fröer och pelargoner. ;)

   Radera