fredag 15 februari 2013

Tur i oturen

Skulle åka till mamman och bli ompysslad och bortskämd. Skulle bara tanka lite först. Men sen så.

Först kom jag varken framåt eller bakåt, däcken bara slirade. Ut och lägga björkris bakom däcken. Ut från parkeringen, banzai ut på vägen (annars kommer man inte upp för den lilla backen). Men det låter konstigt. Får kolla vid macken. Känns konstigt också. Säkert dåligt med luft i bakdäcket.

Kan man lugnt säga. Tvärplatt, körde på fälgen. Men god kvinna reder sig själv, byta däck är ju inga problem. Hittar däcket - check. Hittar domkraften - check. Får inte loss den. Den sitter fast. Som berget. Ringer maken, han är på båten och har ingen täckning. Ringer pappan - och här kommer turen i oturen - som visar sig vara i Stånga!

Pappan får inte heller loss domkraften. Var är instruktionsboken? Där! Den är på tyska. Jag kan inte tyska. Särskilt inte biltermer. Får titta på bilderna. Hjälper inte. Lyckas identifiera något med "skruv" i texten. Hittar skruven, får loss domkraften. Hittar inte fästet.

Fästet finns bakom någon sorts lucka. Får inte loss luckan. Bänder loss luckan med skruvmejsel. Domkraftsskaftet skrapar i backen. Lirka lirka. Får dit den. Får inte loss muttrarna. Inte ens när pappan står på spärrskaftet. Pappan har teleskopspärrskaft. Muttrarna lossnar. Domkraften kan bara vevas ett halvt varv i taget. Mjölksyra i benen och armarna. Pappan har gjort illa höften och kan inte byta av.

Domkraften på max. Saknas en centimeter för att få in hjulet. Hackar is med spärrskaftet. Får dit hjulet. Sommardäck. Fan.

Åker så sakteliga mot mamman, läskigt med sommardäck. Åker ett par mil i 40 - isen på vägen uppluckrad men inte bortskrapad. Håller på att gå av vägen ett par gånger när jag fastnar i ismodden.

Kör förbi däckverkstaden. Det får maken fixa i morgon. Nu är jag trött. Och skitig. Och kommer att ha träningsvärk i morgon. Blä.

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 kommentarer:

 1. Vilken tur att det inte är fredagen den 13:e....då hade säkert pappan varit på Fårö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen - fast jag brukar faktiskt ha tur fredagen den 13:e!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera