onsdag 6 februari 2013

Tyvärr kan man inte få båtbiljetter på recept

Idag var jag hos företagshälsovården eftersom jag varit trött och stressad på jobbet länge. Jag sover sämre och sämre, blir arg för ingenting och tycker ingenting är roligt.

Mina enda andningspauser har varit på Bosarve, däremellan har bara varit tung, trög transportsträcka. Fina chefan M som just kommit tillbaka såg mig som tur är, och skickade mig till företagshälsovården, som i sin tur konstaterade utmattningsdepression och sjukskrev mig en månad och beordrade mig att åka till Gotland. Tyvärr kan man inte få båtbiljetter på recept ...

Ska varva ner lite här, sedan åker jag hem. Hem till mitt riktiga hem. Till mitt älskade Bosarve där jag kan glömma jobbet på riktigt ett tag. Jag känner mig som en förrädare och svikare mot mina kollegor, men jag tror det är nödvändigt. Annars går jag nog in i väggen på riktigt, och därifrån är vägen tillbaka så mycket längre.

Published with Blogger-droid v2.0.10

7 kommentarer:

 1. Åh men kära du!
  Ta det lugnt nu. Jag har varit därnere och där är inte kul.
  Se till att du varvar ner nu och bara njuter av lugnet på ditt älskade Bosarve.
  <3 <3 <3

  SvaraRadera
 2. Men åh så bra ändå, att du gick till Previa och blev sjukskriven. Det där att vara en svikare eller en förrädare ska du bara glömma, det är som med syrgasen på flyget: man måste sätta på sig masken själv innan man kan hjälpa andra. Om du kör på rakt in i kaklet så hjälper du ingen, varken dig själv eller andra. Dessutom: det är bara ett jobb. Ett jobb där ingen kommer att tacka dig för att du kör slut på dig själv.

  Kram och sköt om dig! Och ingen jobbdator med till Bosarve...

  SvaraRadera
 3. Håller helt med de ovanstående kommentarerna. Nu måste du varva ner och bara tänka på dig själv annars kan de bli väldigt långvarigt. Min dotter var dålig i ca två år (något att tänka på) innan hon kom på att det är bara ett jobb och gick till läkaren och blev sjukskriven. Hälsan gå först och främst.

  SvaraRadera
 4. Har man sprungit för fort länge så tar det tid att varva ned. Tur att du kan göra det hemma och inte i miljonprogrammet. Dumpa känslorna av att vara en svikare och förrädare, det är de känslorna som har hållit dig igång för länge i en situation du inte haft någon makt över. Ta hand om dig och familjen och låt Bosarve utöva lite nedvarvningsmagi. På med raggsockorna!

  SvaraRadera
 5. Vad bra att doktorn såg hur du mådde och gjorde det enda rätta så du har möjlighet att ta hand om dig själv. Efter det här sista 1½ året så borde du få en tapperhetsmedalj.

  Sköt nu om dig och vila dig ordentligt. Hoppas att vi kan ses när du kan och orkar.

  SvaraRadera
 6. Hej. Är ny här hos dig. Googlade "Solnedgång Stånga" och hamnade här. Flyttad själv till Stånga i våras med min Stånga uppfödda man & våra barn. Vi sålde hus i Sthlms förort, jag sa upp mig från jobbet & vi packade hela vårt hem i en lastbil & körde till båten. :-D Sååå glad att vi lämnade ekorrhjulet och flyttade.

  Visst är Stånga fantastiskt?

  Har själv varit slutkörd & på gränsen till utbränd. Testat Mindfulness?? Finns bra appar bla..

  MVH//Lina

  SvaraRadera