söndag 28 oktober 2012

En olycka händer så lätt ...

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det blev inte fika varken hos grannen eller pappan eller någon oktoberfest. Istället blev det ambulansfärd till Visby lasarett och akut operation av ett vänsterben som gått tvärt av och stack ut genom skinnet.

Maken skulle göra akrobatiska konster på bryggarhustaket för att byta en takpanna, tappade fotfästet och trillade 2,5 meter ner och landade på fötterna. Benen håller inte för det, men det var trots allt bättre att det var ett ben än ryggen eller nacken. Ta en sekund idag och tänk på hur fort saker kan förändras. I morgon kanske inte alls är en annan dag ...

Ambulansen kom från Hemse, det gick fort och ambulanskillarna var fantastiska. Jag åkte efter med bilen, och när jag kom in var ortopeden på plats och maken fick bästa möjliga vård på en gång. Alla var proffsiga och trevliga, vi fick komma till röntgen direkt och operation så fort clementinen inmundigad som mellis i väntan på lunch hade passerat systemet.

All cred till Visby lasarett, och så klart ambulansen. Och jag hoppas verkligen de inte lägger ner ambulansstationen i Hemse. Det är långt till Visby när man har ont!


2 kommentarer:

  1. Sååååå skönt att det gått "bra" i alla fall. Hälsa mannen! Och ta hand om dig själv också.

    SvaraRadera
  2. Jag är glad att det var brygghuset och inte stora huset. Viss skillnad i höjd...

    Men vi pratade ju förra lördagen om det här med säkring vid takarbeten?
    Och kanske en kurs i fallteknik (typ judo) skulle vara på sin plats?

    SvaraRadera