tisdag 2 oktober 2012

Dagens husmorstips: Slipp mössen i vinter

I torsdags när jag kom till Bosarve och var på väg från bussen sprang jag ju på grannen bonden S (jag sprang förvisso på grannen bonden M också, men det är ju en annan historia). Han var på väg till garaget med en glassbytta tjära, dock inte tillräckligt stor för att måla något eller så.

Hans bror (inte M, en annan bror) hade haft en bil stående i garaget, en totalrenoverad Amazon i tiptopskick - tills mössen flyttade in och åt upp innertaket ...

Nu har S en bil därinne, och vill förstås helst inte bedriva mushotell. Han tipsade om att möss inte gillar starka dofter, därav tjäran. Parfym ska visst också funka, men doften avtar ju snabbt. Dessutom vill man väl inte att hela bilen ska lukta parfymaffär (även om man kan tro att vissa vill det, med tanke på mängden wunderbaum de hänger från sin backspegel ...). Det är ju dock en bra lösning just för källare, garage och andra uthus (kanske främst tjäran då).

Hur som helst vill jag inte att mitt skafferi ska lukta varken parfym eller tjära, så där får man jobba på andra lösningar. Just nu pågår projekt "glas- och plåtburkar", och Tradera och mamman (som är en frekvent besökare på det lokala Kupan) är fantastiska, aldrig sinande källor.

Så här ser det ut än så länge. Det finns fortfarande delar som kan räknas som musbuffé, men jag hoppas att de inte kommer på det innan vi hunnit åtgärda dem. Än så länge har vi inte sett några spår i alla fall.


2 kommentarer:

 1. Ett tips som vi fick från Granngården:

  * Möss skyr enris - både färskt och torrt. Lägg det i torpargrunden, vid ventilöppningar etc.
  /kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Kerstin! Man kan aldrig få för många tips mot möss!

   Radera