tisdag 16 oktober 2012

Korv inbakad i ostbröd

Mums!
Nu är det återigen en sån där fattig månad när det är läge att tömma förråden. I frysen hade jag ett paket kryddiga korvar i prinskorvsformat, men inga korvbröd. Nöden är uppfinningarnas moder, som de säger ...

Så här fick det bli (till 10 små korvar):

Stek korvarna.

Blanda:


  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost

i en skål (blanda mjöl, salt och bakpulver först, så det fördelas jämnt). Dela upp degen i 10 delar.







Platta ut degen, lägg en korv på och kläm ihop degen. Se till att inte få fett från korven på degkanterna, då är det svårt att få kanterna att fästa ihop.









Lägg korvpaketen på bakplåtspapper, grädda i 175 grader tills bullarna blir gyllenbruna.

Supergott, och som vanligt busenkelt! :)







Om man vill kan man blanda degen i förväg och ta med i utflyktskorgen. Grilla korven först, packa in i degen (eller slingra en degorm runt korven, men då ska korven inte vara riiiktigt färdig), fortsätt grilla tills brödet blir gyllenbrunt.




3 kommentarer:

  1. När åt ni dessa? Finns det kvar? D:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sorry sonen, så går det när man är på rymmen på helgerna! Men vi får väl göra det igen! =)

      Radera