torsdag 15 november 2012

Bästa julklappstipset

Min syster L fick världens bästa idé när sonen var alldeles ny. Varje år letar hon rätt på den absolut finaste julgranskulan hon kan hitta, slår in den i en vacker ask och ger i julklapp till D.

Nu när han är 17 har han ju då följaktligen 17 tjusiga kulor (blir 18 i jul), alla olika, alla jättefina och betydligt mycket roligare än att köpa ett hundrapack likadana plastkulor för 29 spänn på Rusta.

För några år sedan gjorde sonen och systern en jättefin låda till alla kulorna, klädd med julpapper och en liten lista på vilken kula han fått vilket år. Dessutom har varje liten fin ask en julklappsetikett med år och beskrivning av kulan.

Så om du precis har fått ett litet syskonbarn eller bästakompisbarn eller rentav ett eget litet barn tycker jag att du ska börja med den här trevliga traditionen också. Jag kan tipsa om den här kulan från Åhléns som väl blir ett utmärkt startskott för en sån här liten samling:
Sonens största bekymmer nu är hur han ska göra om han har hund eller katt eller små barn, med alla de fina kulorna. Han får väl ha plastkulor ett tag ...1 kommentar: