söndag 18 november 2012

Julklappstips till mormrar och farmrar som har allt

Mormrar och farmrar (ja vadå, vad skulle "mormor" och "farmor" annars heta i pluralis?) har oftast allt. Det kan vara helt hopplöst att hitta på något åt dem till jul, och ofta upprepar de enträget att de ändå inte vill ha några julklappar.

Nu är det ju dock så att jag älskar att ge bort julklappar. Jag älskar att ge bort presenter och små överraskningar överhuvudtaget. Att välja ut med omsorg, att slå in med ännu mer omsorg och med spänning vänta på mottagarens reaktion. Så vad ska man då hitta på till mormorn och farmorn? Jo foton på barnbarnen, så klart. Kul foton, knasiga foton, collage av knasiga foton, eller helt enkelt en traditionell porträttbild av gullegrynen. En trevlig ram, lite vackert prassligt silkespapper runt och sedan slå in lite tjusigt.

Idag är ju till och med kameran i mobilen så bra att den klarar av att ta fina porträttbilder, och fotopapper i en hyfsad skrivare fixar resten. Annars finns det sajter dit du kan skicka dina bilder och få dem "framkallade".

En annan rolig idé som maken gjorde av våra bröllopsfoton förra året, men som så klart går lika bra att göra med fina, roliga, knasiga bilder på barnbarn eller barnbarnsbarn är en fotokalender. Även där skickade man bara sina bilder till företaget och så gjorde de en väggalmanacka med en stor fin bild per månad. Det var inte särskilt dyrt, gick fort och var mycket uppskattat. De hänger i alla fall uppe hos släktingarna - men det är klart, de kanske gömmer undan dem annars och plockar fram dem när de vet att vi ska komma ... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar