torsdag 22 november 2012

Hett tips, SL!

Jag avskyr tantparfymer. Såna där kvalmiga, tunga, billiga, alldeles för söta. Huvudvärken slår till direkt, syrebristen smyger sig på en som en osynlig hand över mun och näsa och illamåendet släpper inte på timmar.

När min syster var yngre jobbade hon på ett stort läskedrycksföretag, ett amerikanskt sådant med en stor fryntlig tomte i reklamen kring jul eftersom de gärna vill konkurrera ut julmusten (lycka till, säger jag bara! ). Inga namn.

Då fanns fortfarande de hårda plastflaskorna som diskades och återanvändes, och syster jobbade med sortering. Där hade de en elektronisk näsa som tog bort flaskor som använts till bensin eller någon annan läskig kemikalie, för att kunderna inte skulle bli sjuka eller läsken smaka illa.

Såna näsor borde finnas i spärrarna i kollektivtrafiken. I kortläsarna, liksom. Och en stor arm som svepte bort alla med tantparfym, svooosch! Eller med Old Spice. Jag hävdar fortfarande att Old Spice borde vara olagligt. Blä.

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig! Det behöver inte ens vara tantparfym, det räcker med vilken som helst i allt för stor mängd :(
  Usch och BLÄ!

  Håller med #2 Konkurrera ut julmust? HA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, fast tantparfymerna (och Old Spice) är i särklass värst. Det andra är liksom jobbigt, men tantparfymer (och Old Spice, glöm inte Old Spice) är rent kvävande.

   Radera