onsdag 21 november 2012

Nu äurväda, kan du få komma!

Igår hade jag en mysig eftermiddag med syster L och mamman, som är uppe och hälsar på några dagar. Vi kikade i affärer efter smarrigt julpynt och beundrade NK:s julskyltning med barnbokstema. Jag var inte alls särskilt imponerad, men mamman och systern sa att den var väldigt mycket bättre än förra årets. Den såg nog aldrig jag.

Sedan åkte vi hem till oss och lagade thaimat och planerade lilla jul och julafton. Mysigt! Sonens flickvän E var här också, och fick träffa lite mer av släkten. Jag tror hon är ganska nöjd.

På kvällen ringde styvmamman och  förhörde sig om sjuklingen. Efter en stund sa hon att hon åkt förbi Bosarve och sett att någon skövlat vår trädgård! För en kort sekund började jag fundera på vad i hela friden det där med att installera fiber egentligen innebär - vi hade ju redan grävt ner kabeln? - tills jag kom på att hon nog bara jäklades. Har de möjligen fällt ett träd? Nej, nej, de hade tagit ner alla stora träden, det var helt tomt framför huset!

Det var dock bara helt rätt träd som blivit fällt av våra fantastiska grannar. Den stora, lutande björken är nertagen och kapad i lagom bitar för att klyva till ved och riset ligger i en prydlig hög bredvid. Det får nog bli en trevlig julbrasa i vinter!

Så nu,  äurväda, är jag inte rädd längre. Det är bara att blåsa på.

6 kommentarer:

 1. Jag har också längtat och funderat på att åka över till Stockholm för att bara titta runt lite.Är faktiskt jätte sugen på det.Och julskyltningen på NK skulle jag vilja se.Men om jag inte hinner över till fastlandet så får det bli en tröst att Cizzi inte var särskilt imponerad av det hon såg där!
  Vilka bussiga grannar du verkar ha vid Bosarve!
  Krameli kram/Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag var ju inte det. Men julskyltning är ju ändå julskyltning. Startskottet för julen, liksom! =)

   Grannarna är verkligen guld värda. Verkligen!

   Kram!

   Radera
 2. Förra årets skyltning var inte alls bra, den var läskig tyckte jag. Fick inte någon julkänsla alls. Så nu ser jag fram emot att kika på årets skyltning och känna sann julglädje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad var det för något förra året då? Jag tyckte nästan årets var lite läskig också. Och även om det var taget någon sorts juldel var det ändå "bara" barnböcker. Inte alls särskilt juligt, tyckte jag!

   Radera
  2. Alltså, jag kommer inte ihåg den exakt men det någon typ av bläckfisktomte som jag ogillade skarpt. Den var inte mysig överhuvudtaget... Så jag hoppas, hoppas, hoppas att den är bättre i år. Jag gillar antagligen lite mer traditionell julskyltning än vad NKs skyltfönsterdesigner gör.

   Radera
 3. Jag gillar definitivt mer traditionell julskyltning än NK:s skyltfönsterdesigner. Men om man gör den tillräckligt läskig ett år gillar ju folk vad man än gör nästa! :)

  SvaraRadera