torsdag 15 november 2012

Husmorstips: Alternativa användningsområden

Det finns många vackra gamla föremål som inte längre har något användningsområde. Eller, användningsområden kan man alltid hitta på, men det de egentligen tillverkades för behövs de inte till längre.

De vackra såpkopparna i emalj är en sån sak, nu kommer såpan i praktiska plastflaskor, men istället får de hålla i mina tändsticksaskar. (Moster har trasor i sina, och har dessutom sytt ihop gamla virkade dukar till en gardin.)

En annan sån sak är sockerlådorna som är utbytta mot papper, en långsmal rymmer presentpapper och en mer kvadratisk får utgöra vedkorg ett tag.

Dessutom har jag en lavemangsvätskebehållare som bestickställ (jättepraktiskt med den lilla pipen i botten, där man kan hälla bort vattnet), en äggkorg till värmeljus och en gammal smörlåda i trä till kronljusen.

Det här är ju inte speciellt avancerat återbruk, det finns de som bygger om gamla grejer till de mest konstiga saker, men det är vackert, praktiskt, billigt och inte minst miljövänligt. Och så mycket trevligare än IKEA ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar