torsdag 20 september 2012

Dagens tips: Gör skorpor av fikabröd som börjar bli torrt.

Om det nu, mot förmodan och alla av mänskligheten kända naturlagar, skulle bli bullar eller vetelängd över så länge att de börjar bli torra har jag ett bättre tips än att slänga dem i frysen (då är de ju liksom torra ändå när man tar fram dem igen):

Gör skorpor av dem!

Som vanligt är det busenkelt:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skär bullarna eller längden i 1,5 - 2 cm tjocka skivor. Pensla med smält smör, pudra med lite socker och kanel (och kardemumma om du gillar det).
  • Lägg på en plåt, ganska långt ner i ugnen.
  • Ta ut dem efter ca 20-30 minuter, men kolla att de verkligen är skorptorra, annars möglar de. Låt dem gärna eftertorka


Förvara i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar