söndag 16 september 2012

Inspiration: Växthusdrömmar

Självklart drömmer vi, liksom många andra, om ett växthus. Ett stort, fint växthus att odla grönsaker och pelargoner i och även att använda som uterum för att förlänga utomhussäsongen.

Tänk att tassa ut med morgontidningen och en kopp kaffe en aprilmorgon när fåglarna kvittrar men solen inte riktigt orkar värma. Eller med ett glas vin, en god ost och ett sällskapsspel en regnig sommarkväll. Eller en stor kopp te, en bra bok och en filt en solig oktobersöndag, när moder natur färgat världen gnistrande gult, orange och rött och allt ser ut att stå i brand. Risken finns förstås att man inte har tid med boken eller tidningen, men vad gör väl det? Mindfulness ligger ju i tiden ...

Men växthus är dyra. Jättedyra, faktiskt. Att köpa en färdig byggsats är inte aktuellt utan vi måste jaga fönster, till exempel på Blocket, och sedan rita själva utifrån förutsättningarna. Så länge får vi samla inspiration och idéer.

Det här fina växthuset har de ute på Äppelfabriken där vi var och mustade äpplen igår. Har du några tips på var det finns fina växthus att bli inspirerad av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar