onsdag 26 september 2012

Hallå där, SL!

Är det inte dags att se över körschemat för buss 506 så att chaufförerna slipper köra som om de stulit bussen?  Det rör sig inte om en enskild förare, jag åker ofta denna buss och det spelar ingen roll vem som kör.

De kör så häftigt att man far runt som en vante i bussen, mer än en gång har jag fått tanter och farbröder i knät när bussen axar iväg innan folk har hunnit sätta sig, och i morse fick vi fiska upp en stackars liten flicka som ramlade baklänges med huvudet före ner för trappan vid bakdörren.

En gång kom en farbror farande över gången och landade med ansiktet i mitt skrev när bussen tog svängen från Hallonbergen mot Lötsjön i dryga 70 och fick tvärnita när han kom runt kröken och det var kö vid rödljuset. Det är 30 där av en anledning! Farbrorn var stor och tjock och hade svårt att röra sig, så vi var tre som fick hjälpa honom upp och plocka ihop hans tillhörigheter som spritts över bussen. Det mest anmärkningsvärda är nog ändå att han faktiskt satt ner på andra sidan gången!

Trots dessa vansinnesfärder är bussen i 9 fall av 10 sen när den kommer fram till Karolinska, och folk rusar som galningar för att inte komma för sent till sina läkartider. Om ni istället lägger ett rimligt körschema kan man åka en avgång tidigare och komma fram med armar och ben i behåll.

Skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar